Zadar - Alkar prognoza

U srijedu od 20:00h u premijer ligi igraju Zadar protiv Alkara. Zadar je u ovom susretu favorit bez greške ali niti Alkar nije ekipa koja će samo tako lako pasti.
Igra na hendikep se čini kao odlična opcija s obzirom na stanje klubova.
Zadar igra kod kuće prvi put u sezoni i sigurno je da navijači očekuju uvjerljivu pobjedu. Zadar je dosta istrošen igraju utakmice svaka dva dana. Odradili su Zadrani u dva tjedna čak 4 gostovanja i sada igraju kod kuće protiv neugodnog Alkara, a u petak već igraju u ABA ligi protiv Mornara. Zadar je u premijer ligi upisao dvije pobjede protiv Cibone i Šibenke. Današnja utakmica će poslužiti kao dobar trening i traženje novih ideja kako napredovati.
Alkar je u odnosu na zadnju utakmicu protiv Zadra koju su igrali na pripremnom turniru i izgubili uvjerljivo 27 razlike dosta toga promjenio. Imaju 3 dobra amerikanca ali s obzirom na pravila lige samo dvojica mogu biti u ekipi u istoj utakmici. Pokazali su kvalitetu protiv Dubrave kada je Green ubacio 29 poena, a Bissainthe 27. U rosteru je i Maksim Matulina koji je došao baš iz Zadra ali još nije zaigrao.
Zadar zbog punog rasporeda ne bi trebao danas izgledati savršeno i mogli bi se malo štedjeti dok je Alkar odmoran i ne igraju loše. Put nije bio dug za njih oko 150km, a doći će i navijači i mislim da danas neće izgubiti sa najvećom razlikom. Odabrao sam igru na kontra hendikep od -21,5. Igram da Zadar neće pobjediti sa više od 21 poen razlike.