Što kažete na revoluciju koju je razvoj tehnologije unio u svijet sporta?

Od mnogih inovacija ja bi izdvojio neke koje su meni osobno najdraže.

Znači prva i najbitnija, VAR.

Svi smo već naviknuli na korištenje hawk-eye sustava u tenisu, kamere na kacigama u Formuli 1, detaljne analitičko-statističke obrade, krioterapije u oporavku sportaša ili VAR-a u nogometu i nizu drugih sportova, no u posljednje vrijeme tehnologija je otišla i korak dalje.

U posljednje vrijeme sportski klubovi i organizacije prihvatile su nova tehnološka rješenja kao što su dubinska analiza sportskih podataka, stadioni opremljeni umjetnom inteligencijom i dronovima, te nosivi uređaji na sportašima kako bi se poboljšale performanse, postigla idealna forma, izbjegle ili ublažile ozljede i privukli navijači ili televizijski gledatelji.

Hologram sportaša u vlastitom domu

Razloga za zadovoljstvo imaju i navijači, jer se veliki dio sportske tehnologije kreće u njihovom smjeru, kako bi im omogućio potpuno nova iskustva i doživljaje. VR tehnologija poznata nam je iz računalnih igara, a posve novu primjenu pronašla je u sportu. Navijači koji iz bilo kojeg razloga ne mogu nazočiti sportskom događaju moći će bilo gdje preko VR uređaja iskusiti atmosferu stadiona ili dvorane za vrijeme utakmica.